Ik wil huren

Om in aanmerking te komen voor een huurwoning van Maaskant Wonen moet u bij ons staan ingeschreven als woningzoekende. Dit kan via de website. Inschrijven is gratis.

Telkens als er woningen vrij komen, dan wordt dit bekendgemaakt op onze website. Hier ziet u de beschikbare woningen, de huurprijs, eventuele servicekosten en andere bijzonderheden met betrekking tot de woning. Elke dag kunnen er nieuwe woningen op de website worden aangeboden. Voor iedere woning heeft u zes dagen tijd om te reageren. Klik hier voor het actuele aanbod. Om iedere woningzoekende zo goed mogelijk te kunnen helpen gebruiken we twee verschillende modellen: het aanbodmodel en het direct te huur model. Het direct te huur model zal in beginsel nog niet veelvuldig worden toegepast. Hieronder ziet u een filmpje waarin beide modellen worden uitgelegd.

U dient voor het huren van deze woningen altijd een inkomensverklaring  van de Belastingdienst te overleggen. Deze vraagt u gratis aan bij Mijn Belastingdienst, of telefonisch via 0800-0543. Indien u geen inkomensverklaring heeft tijdens het intakegesprek voor de woning, wordt de woning aan de volgende kandidaat aangeboden. Ook vragen wij een uittreksel uit de Gemeentelijke Basis Administratie met adreshistorie. Deze kunt aanvragen bij de Gemeente of met uw DigiD-code via https://mijn.overheid.nl/ Persoonlijke gegevens / Basisregistratie Personen.

Vanwege de eventuele aanvraag voor huurtoeslag, hanteert Maaskant Wonen inkomenseisen. Of u daadwerkelijk huurtoeslag ontvangt, hangt af van uw gezinssamenstelling, uw inkomen en de huurprijs van uw woning.

Bent u door bepaalde omstandigheden snel op zoek naar een woning dan kunt u eventueel in aanmerking komen voor een urgentie.

Bent u op zoek naar een aanleunwoning of een zorgwoning in Elsloo dan dient u ingeschreven te staan als woningzoekende bij Maaskant Wonen. Daarnaast dient u zich ook te registreren bij zorgverlener Vivantes. De zorgverlener beoordeelt namelijk of u op de wachtlijst wordt geplaatst. U kunt Vivantes telefonisch bereiken op 046-4113500 of via www.vivantes.nl

 

Uitleg aanbodmodel en direct te huur

VEEL GESTELDE VRAGEN