Ik wil huren

Om in aanmerking te komen voor een huurwoning van Maaskant Wonen moet u bij ons staan ingeschreven als woningzoekende. Dit kan via de website. Inschrijven is gratis.

Telkens als er woningen vrij komen, dan wordt dit bekendgemaakt op onze website. Hier ziet u de beschikbare woningen, de huurprijs, eventuele servicekosten en andere bijzonderheden met betrekking tot de woning. Elke dag kunnen er nieuwe woningen op de website worden aangeboden. Voor iedere woning heeft u zes dagen tijd om te reageren. Klik hier voor het actuele aanbod. Om iedere woningzoekende zo goed mogelijk te kunnen helpen gebruiken we twee verschillende modellen: het aanbodmodel en het direct te huur model. Het direct te huur model zal in beginsel nog niet veelvuldig worden toegepast. Hieronder ziet u een filmpje waarin beide modellen worden uitgelegd.

U dient voor het huren van deze woningen altijd een inkomensverklaring  van de Belastingdienst te overleggen. Deze vraagt u gratis aan bij Mijn Belastingdienst, of telefonisch via 0800-0543. Indien u geen inkomensverklaring heeft tijdens het intakegesprek voor de woning, wordt de woning aan de volgende kandidaat aangeboden.

Vanwege de eventuele aanvraag voor huurtoeslag, hanteert Maaskant Wonen inkomenseisen. Of u daadwerkelijk huurtoeslag ontvangt, hangt af van uw gezinssamenstelling, uw inkomen en de huurprijs van uw woning.

Bent u door bepaalde omstandigheden snel op zoek naar een woning dan kunt u eventueel in aanmerking komen voor een urgentie.

Bent u op zoek naar een aanleunwoning of een zorgwoning in Elsloo dan dient u ingeschreven te staan als woningzoekende bij Maaskant Wonen. Daarnaast dient u zich ook te registreren bij zorgverlener Vivantes. De zorgverlener beoordeelt namelijk of u op de wachtlijst wordt geplaatst. U kunt Vivantes telefonisch bereiken op 046-4113500 of via www.vivantes.nl

 

Uitleg aanbodmodel en direct te huur

VEEL GESTELDE VRAGEN