Verhuizen

Tijdens een verhuizing heeft u veel aan uw hoofd. Dat weten we heel goed bij Maaskant Wonen. Toch moet er ook tussen u en Maaskant Wonen een aantal zaken worden afgehandeld. In onze brochure ‘Verhuizen’ hebben wij het een en ander voor u op een rijtje gezet. 

Het opzeggen van de huur

Wilt u de huur opzeggen, dan dient u dat schriftelijk te doen. Gebruik hiervoor het formulier huuropzegging woning. U kunt de huur op elke werkdag van de maand beëindigen. Maak het opzeggen van de huur minstens één maand van tevoren aan ons kenbaar. Enkele dagen nadat Maaskant Wonen uw huuropzegging heeft ontvangen, krijgt u hiervan een schriftelijke bevestiging. Hierin staat uw laatste huurdag. In deze brief staat ook wanneer onze opzichter bij u langskomt voor de voor- en eindopname.
Huurt u ook een garage of parkeerplaats bij Maaskant Wonen? Zeg de huur hiervan tegelijk op met de huur van uw woning. Maak hiervoor gebruik van het formulier ‘Huuropzegging garage/parkeerplaats’.

VEEL GESTELDE VRAGEN

  • Stopt mijn automatische incasso als ik de huur opzeg?

    Ja, zodra u bij ons de huur schriftelijk opzegt stopt ook uw automatische incasso.

  • Hoe lang van tevoren moet ik de huur opzeggen?

    Maaskant Wonen hanteert een opzegtermijn van minimaal één maand. U kunt op elke dag van de maand de huur opzeggen. Als u bijvoorbeeld op 12 februari de huur opzegt, dan wordt het contract op zijn vroegst op 12 maart beëindigd. U kunt ook eerder dan een maand van tevoren de huur opzeggen. Dan heeft u namelijk meer tijd voor eventuele herstelwerkzaamheden. Ook is dan eerder een nieuwe huurder bekend die misschien zaken van u over wil nemen.