Energiebesparing

Energie besparen: het blijft een heel belangrijk item. Voor het milieu en onze portemonnee, maar zeker ook met het oog op toekomstige generaties. Vooral in deze economisch mindere tijden wil Maaskant Wonen u goed informeren over hoe u zelf uw energierekening — en dus uw woonlasten — kunt verlagen.

Maaskant Wonen heeft zich tot doel gesteld om de energielabel van de bestaande woningvoorraad 2 labelstappen te verbeteren tot maximaal label B. Hiertoe heeft Maaskant Wonen binnen haar Strategisch Voorraad Beleid voor de komende jaren jaarlijks 100 woningen aangewezen die projectmatig energetisch worden aangepakt.

De energetische maatregelen omvatten in grote lijnen het aanbrengen van dak- en gevelisolatie, het aanbrengen van dubbele beglazing (waar nog niet aanwezig), het aanbrengen van kruipruimte-isolatie en het plaatsen van energiezuinige combiketels (waar nog niet aanwezig). Voor het aanbrengen van dubbele beglazing en de combiketel wordt een bijdrage in de huur doorberekend. Ook de comfort verhogende effecten van deze maatregelen (zoals tocht- en vochthuishouding) zullen bijzondere aandacht krijgen. Onze inzet is tevens gericht op het bewust maken van de huurders van hun energieverbruik en het bevorderen van gedragsverandering om energie te besparen.

Naast deze energetische maatregelen bestaat tevens de mogelijkheid dat de bewoners kiezen voor het aanbrengen van zonnepanelen. Hiervoor wordt in de servicekosten een bijdrage doorberekend. In onze brochure vindt u hierover uitgebreide informatie.

Wilt u weten hoe u zelf energie kunt besparen? Lees dan de bespaartips in onze folder energiebesparing.

 

 

VEEL GESTELDE VRAGEN